02/03 U17 GDI – SV Anzegem 4-2

 

De lente heeft jammer genoeg mail gekregen dat het te vroeg was en we spelen deze ochtend in koudere en grijzere weersomstandigheden. In het eerste kwartier lijkt dit echter geen voorbode voor ons spel. We starten fris en tonen direct dat we zin hebben in een potje voetbal. Na 3’ min kan Putje het voorbereidend werk van Fluppe net niet verzilveren. In de 6de minuut krijgen we een hoekschop die Olivier richting tweede paal kopt. Zijn doelpoging wordt echter knap gered door de keeper die de bal niet kan klemmen. Fluppe komt nog tot een licht schot maar de keeper pakt dit schot secuur klem. In de 12de minuut gaat Putje op wandel en kan eventueel Luka bereiken. Luka past door richting Benji wiens schot niet goed genoeg is. Op het kwartier kan Putje de verdediging de bal ontfutselen maar zijn schot dat daaruit volgt gaat voorlangs. Een luttele minuut later kan Benji trappen, de keeper klemt de bal niet en Putje straft dit knap en koelbloedig af.


In de tweede periode voetballen we minder maar worden we efficiënter. Een mooie steekbal van Noë krijgt Putje nog net niet onder controle en de keeper komt goed uit in de 7de minuut. Zes minuten later kan Putje de score verdubbelen nadat hij diep gestuurd wordt door Luka. In de 17de minuut van de kan Jari de rebound van een schot van Putje ook zijn doelpuntje meepikken. We gaan rusten met 3-0.
In de derde periode proberen we terug meer te voetballen maar we blijven het moeilijk hebben op dit vlak. Toch is het Andreas die na samenspel van Jari en Fluppe de vruchten kan plukken van zijn inzet en de score nog wat uitdiept in de 12de minuut. De match lijkt gespeeld.


In de vierde periode echter kan Anzegem in korte tijd nog tweemaal toe tot scoren komen. Het voetballen blijft moeizaam gaan ondanks de goeie intenties. Anzegem, dat het zonder bankzitters moet stellen is echter te uitgeteld om meer dan twee doelpuntjes te kunnen meepikken.
Al bij al een verdiende overwinning voor onze jongens die opnieuw de driepunter thuisbrachten en de intentie getoond hebben om goed voetbal te brengen! Speelden voor GDI: Meert Julien, Naessens Siebe, Verhaeghe Althano, Bossuyt Sam, De Pessemier Noë, Adyns Cédric, Verhaeghe Jari, D’Huyvetter Olivier, Verleyen Benjamin, Verhaeghe Luka, Vandeputte Thibault, Lorenz Andreas, De Vlaminck Jari, Camelbeke Siebe. Met speciale dank aan Danny Lombaert en onze trouwe supporters!