16/03 GDI - OG Stasegem 0-3

Het hele weekend speelt de wind een grote rol op de voetbalpleinen. Onze jongens proberen echter goed te voetballen over de grond en ondervinden hier dus minder last van. We starten echter niet helemaal wakker en na amper 2 minuten spelen in de eerste periode moeten we een eerste tegentreffer incasseren. Op een corner staan we gewoon te kijken hoe een speler van Stasegem vanuit de halve maan de bal keihard in doel vlamt. Het staat 0-1. We zijn eventjes van onze melk maar herstellen snel. Het tempo ligt hoog en Stasegem kan met momenten door enkel wat geluk en mentaliteit hun verdediging rechthouden.

In de tweede periode krijgen we op onze beurt een cadeau van Stasegem maar Benji vergeet te verzilveren. Onze jongens blijven echter gretig doorvoetballen en met momenten mogen we mooi combinatievoetbal aanschouwen. 

In de derde periode echter geniet Stasegem opnieuw van slaperigheid in ons middenveld en zetten ze ons efficiënt op een dubbele achterstand. Tegen het begin van de vierde periode hebben we al een aantal mooie kansen bij elkaar gevoetbald maar het wil niet lukken. Een slechte terugspeelbal ligt aan de oorsprong van de 0-3.

Voetballend waren we beter maar wie niet scoort, kan niet winnen. Onze jonge duivels kregen vandaag een lesje in efficiëntie. We mogen echter wel tevreden zijn met de mentaliteit die op het veld werd getoond. Ondanks de hoge stakes (match tussen koploper en eerste achtervolger), zagen we een faire match. Speelden voor GDI: De Pessemier Cyriel, Naessens Siebe, Adyns Cédric, Verhaeghe Althano, De Pessemier Noë, Vandeputte Thibaut, Verhaeghe Luka, De Vlaminck Jari, Vandeputte Thibault, Verhaeghe Jari, Verleyen Benjamin, Bossuyt Sam, Noppe Thibaut.