23/02 U17 GDI – BL Otegem 4-1

Onze jongens hadden duidelijk zin in een potje voetbal op deze zonovergoten winterdag. In de eerste minuut mogen we direct voorzetten maar zijn ze vanvoor nog bezig met hun vizier in te stellen. Ook Benji schiet nog over in de 5de minuut. We blijven echter aan de bal en combineren vlot en goed. Na 10 minuten spelen kan Fluppe schieten maar hij ziet zijn poging net naast gaan. Een trap van Jari wordt een minuutje later door de keeper in een corner geduwd waar we te weinig mee aanvangen. In de 14e minuut van de eerste periode kopt Olivier nog een vrije trap van Jari net over. Een corner van Jari in de 20ste minuut wordt door Benji niet verzilverd die net tekort schiet op de bal.

Ook in de tweede periode dirigeren we het tempo. Het ligt met momenten nog niet bijzonder hoog maar ook nu zien we terug goeie combinaties. In de 6de minuut mag Andreas de score openen met een goed schot over de keeper in de verste hoek. Nog eens 6 minuten later schildert Luka een corner knap op het hoofd van Benji niet meer kan missen: 2-0. In de 16e minuut is Annie goed mee op de flank maar onze voorspelers zijn even afwezig. In de laatste minuten van de tweede periode komt Julien goed tussen waarna we snel terug voetballen en Noppe kan voorzetten. Andreas die goed gevolgd is loopt de bal met zijn lijf en volle overgave binnen. We gaan rusten met een oververdiende 3-0 voorsprong.

Na de koffie gaan we verder op het elan van de eerste helft. We blijven voetballen ondanks de voorsprong maar missen toch nog te vaak scherpte en overtuiging aan het kanon. In de 9de minuut van de derde periode beginnen we aan een reeks van 3 opeenvolgende corners die uiteindelijk resulteren in een doelpunt van Olivier. 4-0. In de vierde en laatste periode blijven we goed voetballen maar wat verstrooiing in onze achterlijn wordt door Otegem afgestraft in de 5e minuut. 4-1. Meteen ook de eindscore alhoewel we nog enkele mooie kansen samen voetballen in het laatste kwartier.

We noteren verdiende 4-1 winst met goed voetbal en degelijke inzet van onze jongens die ondanks hun voorsprong bleven combineren. Speelden voor GDI: Meert Julien, Naessens Siebe, Bossuyt Sam, Verhaeghe Althano, De Pessemier Noë, D’Huyvetter Olivier, Verhaeghe Luka, Verleyen Benjamin, De Vlaminck Jari, Verhaeghe Jari, Victor Miel, Lorenz Andreas, Coucke Tijs, Noppe Thibaut en Camelbeke Siebe. Met dank aan Lombaert Danny (staf), Vandeputte Thibault, Adyns Cédric, Vandeputte Thibaut (geblesseerden en kakkernest) en Windels Thibaud (loyale jeunesse supporter).