BEVEREN-LEIE - GDI U13 (5 - 4)

Dit was een matchke zoals voetbal moet gespeeld worden.  

In het eerste kwartier was het duidelijk dat Beveren-Leie stevig uit de startblokken wou schieten (wisten we nog van vorige match) maar onze organisatie stond goed, zelfs héél goed.  Elke speler voerde zijn taken goed uit en daardoor kwam de tegenstander moeilijk in hun spel.  Over het eerste kwartier kunnen we kort zijn : prachtig gespeeld van onze jongens, bijna geen kansen weggegeven en uit de omschakeling het balletje netjes in het netje gelegd.  0 - 1 na 15 minuten.

Het tweede kwartier kunnen we ook redelijk kort zijn ... organisatie bleef relatief gemakkelijk overeind maar toch slaagde Beveren-leie dankzij hun beukwerk om de gelijkmaker binnen te leggen.  Onverdiend konden we de tegengoal niet noemen.  Beide ploegen lieten bij momenten leuke dingen zien.

Tijdens de deugdoende korte pauze hadden onze jongens de instructie gekregen om net zoals in de oefenmatch de week ervoor iets offensiever te gaan spelen.  Jeugdig enthousiasme zorgde ervoor dat tegenstander relatief simpel op 2-1 kwam maar onze jongens plaatsten onmiddelijk een collectieve aanval en de bordjes stonden weer gelijk.  Beide ploegen gingen nu volop hun kans en geloofden in hun kansen.  Offensief was het een mooi kijkstuk, defensief stelden we ons langs de lijn toch enkele vraagjes.  Het publiek langs de lijn genoot met volle teugen en na 38 minuten stond er 3-3 op het bord.  

In het laatste kwartier gingen beide ploegen verder op hun elan en na 58 minuten stond er een terecht uitslag op het bord (4 - 4).

Dat de match 60 minuten duurt was in dit geval minder nieuws voor ons want Beveren-Leie legde de vijfde in het netje.

Veel respect gekregen van de tegenstander voor ons voetbal en wij konden alleen maar hetzelfde zeggen aan de tegenstander.

Niets anders dan gelukkige en tevreden mensen gezien vandaag en zo hoort het in het voetbal !!

Selectie : Nicola - Tim - Milo - Bjarne - Mathis - Thomas - Maxime - Milan E. - Milan C.