GDI U13 - DEERLIJK (OEFENWEDSTRIJD)

GDI U13 - DEERLIJK (OEFENWEDSTRIJD) : 1 - 1


Het trainersduo was op zoek naar een oefenwedstrijd en dankzij een ouder van één van onze spelers is deze oefenwedstrijd tot stand gekomen.  (dank u wel Fré).
Omdat we onze spelers op een stevige manier uit de eindejaarsperiode wilden wekken hebben we geopteerd om 11 tegen 11 te spelen op een geheel veld.  Dit was volgens ons de perfecte voorbereiding om de matchen de komende weken.  Na de match mochten we gerust zijn dat de fysieke paraatheid van de meerderheid van de spelers voldoende was ... maar marge is wel aanwezig.
De match zelf was op zich een gesloten match.  De weinige kansen die er waren de eerste helft waren voor de groene.  Het was na 10 minuten spelen duidelijk dat Deerlijk zich aanpaste aan onze spelstijl.  Omdat het een voorbereidingsmatch was hadden we vooraf beslist om te spelen vanuit een stevige organisatie met een versterkt middenveld.  Dit ondervond de tegenstander vooral in de eerste helft.
Net op het moment dat we de match in handen namen kwam Deerlijk met een mooi uitgevoerde aanval op 0 - 1.  Deze tegengoal kwam tot stand uit balverlies op ons middenveld en enkele spelers die niet aandachtig genoeg aan het verdedigen waren.  De spelers wisten zelf goed genoeg dat er nog kansen gingen komen en dat onze spelwijze in de tweede helft van de match ging wijzigen. 
Zo geschiedde ... de spelers kregen de instructie vanaf minuut 30 om meer aanvallend te denken en de driehoek op het middenveld wijzigde van de punt naar achter naar de punt van voor.   De groene kregen meerdere kansen maar de laatste pass was niet goed genoeg om de verdedigers van Deerlijk in verlegenheid te brengen.  Onze jongens kregen meer aan meer balbezit en waren fysiek duidelijk de betere maar echte open kansen bleven uit.  Toen het einde van de match naderde waren er ook bij ons die fysiek in de problemen kwamen en het niet allemaal meer konden belopen.  Toch bleven ze gaan en uiteindelijk lukten we in de gelijkmaker door een ongelukkige ingreep van de keeper van Deerlijk. 
Deze match was zéér leerrijk voor ons en voor de spelers en voor de ouders.
We willen uitdrukkelijk onze dank betuigen voor de mooie vocale steun van de ouders langs de lijn !!
Oh ja ... het was Thomas die de gelijkmaker scoorde maar wat ons vooral bijblijft is het collectief.
Selectie : iedereen was aanwezig