Heule - GDI U13 (2-6)

Omdat deze match op 03/03/18 uitgesteld werd wegens slecht weer spelen we onze 2 match in 48 uur.

Eerst werd er met de spelers gesproken en gevraagd of er jongens wilden praten over wat er de dag ervoor in Kortrijk allemaal gebeurd is.  Voor jongens van 13 is dit niet evident en we wilden dan ook dat dit niet bleef hangen.  Dan werd er besproken wat er verwacht werd maar eigenlijk niet moeilijk want er werd gewoon gevraagd om op dezelfde manier te proberen spelen zoals de dag ervoor in Kortrijk.  En dat lukte voortreffelijk.

Kwartier 1 : zeker 6 kansen.  Milan C op de keeper, harde knal van Milian C die keeper prachtig redt, via prachtige assist van Eward werkt Nicola af.  0-1.  Heule één kans die knap gered wordt door onze keeper Cyriel.   0-1 goed maar niet voldoende dus vraagt trainer om tempo te verhogen in tweede kwartier.

Kwartier 2  : zeker 5 kansen.  Knap schot Maxime nipt naast, afstandschot Milan E. voorlangs.  Via voorzet Jens besluit Nicola naast.  Knappe goals van Bjarne. 0-2.  Heule niet één kans in dit kwartier.  De groene duidelijk baas in dit duel en opnieuw héél veel balbezit, héél goeie combinaties, héél goeie duels en drang naar voor.

Kwartier 3 :  Knappe goal van Maxime 0-3.  Actie Heule net naast.  Ietskes minder kwartier van ons maar begrijpelijk na de match van gisteren in de benen en reeds in deze match ook al veel gegeven.  In de pauze na kwartier 3 krijgen de jongens de opdracht van de match proberen rustig uit te spelen.  De temperatuur ging de hoogte in en onze jongens voelden de eerste warmte meer dan de spelers van Heule blijkbaar.

Kwartier 4 : Fout in onze verdediging zorgt voor de 1-3, direct erna 2-3.   Langs de lijn werd er rustig gebleven en ook onze spelers maakten zich niet teveel zorgen.  Paniek was nergens voor nodig en het gaspedaal werd opnieuw ingeduwd door de groene.  Op hoekschop Milan C kopt Bjarne binnen (2-4).  Héél knappe vrije trap van Edward (en 't was van ver) verdwijnt in doel (2-5).  Knappe actie van Milan E. die naar binnen komt en mooi afwerkt (2-6);

Proficiat aan de groene en dank aan Heule voor de sportiviteit na de nederlaag.  De trainer van Heule zei aan de trainer van de groene dat dit één van de sterkste ploegen is waartegen hij dit jaar gespeeld heeft.

Proficiat U13 voor de 6 op 6 !!