HULSTE - GDI U13 (2 - 4)

Na het moddervoetbal van vorige week konden we gelukkig vaststellen dat we van de gastheer op het eerste veld mochten aantreden.  Een hele verbetering !!

Na de overwinning van vorige week kregen onze gasten de opdracht om dezelfde inzet aan de dag te brengen maar een nog betere concentratie.  Tevens hoopten we dat hetgeen we op getraind hadden tijdens de week, we gingen terugzien tijdens deze match.

Gedurende het gehele eerste kwartier kunnen we kort zijn.  Gelijkopgaand duel, stevig middenveldvoetbal, niet veel kansen, te weinig goeie balcontroles, slordige voorzetten.  Zowel Hulste als wij konden geen enkele mooie aanval opzetten.  Verdedigend stak alles bij ons weel prima in elkaar en zowel Tim, Bjarne als Milo kwamen achteraan nooit in de problemen. Het probleem bij ons zat hem in ons middenveld en vooraan.  Korte passes van 5 - 7 meter lukten niet,  Simpele balcontroles lukten niet ...  Gelukkig hadden onze twee Milans in minuut 13 wel een goed idee ... actie opzetten en Milan E werkt mooi af met een puntertje.  De 0 - 1 op het bord was gevleid maar Hulste had ook geen kans gehad het eerste kwartier.  0-0 ging logischer geweest zijn.

In de kleine rustpauze werd er dan ook gevraagd aan de jongens om meer te voetballen, combinaties te zoeken en vooral om de controles te verzorgen.  De opstelling wijzigde van 3-3-1 naar 2-4-2 om te proberen meer voetbal te zien.  De jongens hadden niet goed geluisterd want na 5 minuten in tweede kwartier ging het van 0-1 naar 2-1.  De reden was simpel.  Geen druk van de spelers vooraan en midden en de verdediging die stond te slapen.  Dus wijzigden we het team weer naar de 3-3-1 en de rust in de verdediging kwam terug. Na 22 minuten geeft Milan E een prachtige pass op Edward die recht op de keeper schiet.  Nu komen de groene weer in de schwung en we krijgen een betere periode qua voetbal.  Twee minuten later knalt Milan E op pass van Bjarne op de deklat.  De achterstand komt meer en meer onverdiend en onze jongens worden héél goed aangemoedigd van onze supporters om door te gaan.  Dit resulteert in een actie van de 2 Milans en Mathis werkt af.  2-2.   Rust.

Tijdens de rust maken we het de jongens duidelijk dat de laatste 10 minuten waren zoals we wilden zien.  En dat ze dus op dit elan moesten doorgaan.  Met 2-2 waren we zeker niet tevreden.  Veel meer hebben we niet moeten zeggen want we zagen aan de gezichtjes dat ze er volop gingen voor gaan en soms moet je als coach weten wanneer je moet zwijgen.

Zo geschiedde.  Gedurende heel het derde kwartier speelden onze jongens mooi voetbal, hadden 70 - 75% balbezit, gaven ze achteraan niets weg ...   Eerst kwam er een kans voor Edward via pass Milan E maar afwerking is niet goed.  Dan trapt Bjarne een vrije trap op de lat en kregen we nog diverse kleine kansen.  Na 42 minuten vond Matthis Edward en deze werkt wel héél mooi af.  Een goaltje om mee uit te pakken.  2-3 na 45 minuten en dik verdiend !!

Tijdens de korte rustperiode kregen onze jongens de opdracht om nu zoveel mogelijk de bal in de ploeg te houden en de voorsprong uit te diepen zodat we de match rustig kunnen uitspelen.

De opdracht werd naar behoren uitgevoerd.  Eerste actie kwam van Edward maar de bal vliegt over.  Dan een mooie actie van Nathan op de flank en een mooie pass op Mathis maar ook nu vliegt de bal over.  Bjarne knalt dan ook nog eens op de keeper maar Milan E is goed gevolgd en legt de 2-4 in het netje.

Samenvatting : Goed voetbal, passing kan nog altijd beter, concentratie was goed, tweede overwinning 2018 binnen !!

Selectie : Cyriel - Bjarne - Tim - Milo - Nathan - Milan E - Milan C - Mathis - Edward