SV KORTRIJK - GDI U13 (3 - 1)

Na de zotte match van vorige week thuis tegen Beveren-Leie in positieve zin, kregen we opnieuw een zotte match maar jammer genoeg deze keer in negatieve zin.

De jongens kregen in de kleedkamer de opdracht om de focus te houden. We waren nog niet vergeten dat Kortrijk enkele weken terug bij ons thuis een anti-voetbal match kwamen spelen.  Onze jongens kregen de herinnering mee dat Sv Kortrijk niet voetbalt, enkel lange ballen trapt, zeer intensief in duel gaan en licht ontvlambaar kunnen zijn ...  Gelukkig (bleek achteraf) hebben onze jongens de instructie meegekregen voor de match dat ze zich enkel op het spelleke dienden te concentreren en niet op andere "aspecten".  Qua systeem kregen de jongens het systeem mee om te proberen te voetballen, dit is een ploeg die je moet kunnen uittikken en waar je zeker voor het balbezit moet gaan (eigenlijk iedere match maar zeker tegen zo'n type ploeg).  Het moet gezegd dat onze jongens 58 minuten lang geconcentreerd, intelligent en voetbaltechnisch voetbal brachten.

In het eerste kwartier komt de eerste kans via Thomas die op de paal besluit. Maxime besluit enkele minuten later wel in doel en het staat oververdiend 0-1.  Onze jongens zijn zéér gretig uit de startblokken geschoten zoals gevraagd in de kleedkamer.   Jammer dat het 1-1 wordt na slecht inspelen.  Foutje, moet kunnen.

Na het eerste kwartier krijgen onze jongens de instructie van verder te doen op het elan van het eerste kwartier ... dit werd perfect uitgevoerd ...  Voorzet Milan E, Thomas besluit nipt naast.  Prachtige actie Cyriel, Milan E. werkt wel héél koelbloedig af.  Héél verdiend 1-2.   Edward lost een afstandschot, nipt over, nog enkele kansen.   Het werd pijnlijk voor Kortrijk want het balbezit was voor 80 - 90% in handen van de groene.  Prachtige passing (vooruit - lateraal - achteruit)  Onze jongens lieten Kortrijk achter het balletje lopen ...  Prachtig om te zien vanaf de lijn.

In het derde kwartier kwamen de duels pittiger, zelfs over het randje.  Zowel Edward, Thomas, Bjarne, Jens en Milo reageerden slim om tackles die niet op een voetbalveld thuis horen.  De scheidsrechter greep niet in, ook niet toen hij hierom gevraagd werd door de trainer van de groene.  Qua voetbal deden onze jongens het even prachtig.  Afstandschot van Edward, keeper duwt in hoekschop,  knap schot van Bjarne, keeper redt.  In het derde kwartier alleen al krijgen we zeker 10 rijpe doelkansen maar we morsen met de kansen.  Nogmaals een afstandschot van Edward, keeper redt.  Jammer dat Kortrijk zich concentreert op de tackles in plaats van op het voetbal.

Tijdens de pauze na derde kwartier grijpt de trainer van de groene in.  Bjarne wordt een rij vooruit geschoven en Maxime een rij achteruit.  Niet iedereen begreep deze beslissing en het moet gezegd .. het was een gokje ... De redenering was dat zolang het 1-2 bleef Kortrijk op dezelfde manier ging blijven voetballen en er een schrik was op erge blessures bij ons.  De trainer wist dat de match over en out was indien het 1-3 zou komen.  Bjarne kreeg de opdracht van actie doormidden te doen en hij deed dat dan ook.  Actie Bjarne midden door de verdediging van Kortrijk en afwerking.  1-3 en boeken toe.  Langs de lijn liet de trainer van Kortrijk zich van wel een hele slechte kant zien ... de woorden die daar vielen wil ik niet in dit verslag vermelden.  Na de 1-3 schoof Bjarne opnieuw een rij achteruit en gingen we naar de defensieve 3-3-1 met middenflanken laag.  Dit gecombineerd met de opdracht balletje rondtikken liet de spelers van Kortrijken gefrustreerd achter.  We kregen nog kansen via Thomas die de bal knap doorgespeeld krijgt van Milan E. maar Thomas besluit naast.  Een bal van Milan C raakt nog de paal.  En toen vond er iets plaats op een voetbalveld die ronduit triestig genoemd mag worden.  Na een duel maakt Maxime een fout waar de scheidsrechter terecht op fluit en de vrije trap toekent aan Kortrijk.  De speler waarop de fout gebeurt vindt het blijkbaar nodig om zelf te reageren en geeft Maxime een slag in het gezicht.  Daarop ontstaat er enig tumult in de entourage in Kortrijk en de scheidsrechter krijgt de mededeling van de trainer van de groene dat de spelers van de groene van het veld zullen gaan.  Niet uit schrik maar wel uit ongenoegen en walging van de manier van spelen & coachen van Kortrijk.  Sportief een prachtige & zéér volwassen match van onze jongens, ook intelligent na het wangedrag van Kortrijk.  Fierheid op de spelers van U13 van de groene duivels is hier duidelijk op zijn plaats !!