U17: 02/11 KSK Geluwe B - GDI 1 - 2

07/11/2019 - 19:00

De terugmatch in Geluwe begint in natte omstandigheden. Tegen Geluwe hebben we wat recht te zetten. We verloren de thuismatch met 2-3 nadat we in het eerste halfuur 2-0 voorgekomen waren. We starten niet slecht en Bram kan in minuut 7 bijna profiteren van de keeper die te laat uitkomt. De bal belandt nog in de voeten van Siebe die nog van ver probeert maar de keeper redt en lost. Julien trapt nog eens tegen de paal vooraleer een verdediger dan de bal kan wegwerken. Eén minuut later kan Siebe de bal centraal veroveren en trappen op doel. De keeper redt uitstekend. In minuut 10 krijgen we een eerste corner. Killian trapt en bereikt VDB die zijn poging de bal te plaatsen net over de winkelhoek ziet vliegen. In de 19e minuut krijgen we opnieuw een corner, Julien wordt neergehaald in de carré maar Geluwe ontsnapt aan een penalty.

In de tweede periode zien we voor het eerst gevaar van Geluwe dat Andrès onschadelijk maakt in minuut 23. Drie minuten later probeert Bram eens van ver na voorbereidend werk van Alejandro maar zijn schot gaat net naast. Vlak voor het halfuur is het prijs. Op een corner getrapt door Killian staat Bram paraat en kopt hij knap binnen. Op het halfuur kan Alejandro Arthur goed diepsteken maar deze ziet zijn voorzet net te ver overgaan. We gaan rusten met een 0-1 voorsprong.

In de 3e en 4e periode komt er weinig gevaar van beide ploegen. We verdelen het balbezit en moeten wachten tot de laatste 15 min voor de match nog een stroomversnelling krijgt. Balverlies in onze achterste gelederen zorgt ervoor dat Geluwe de gelijkmaker kan binnentikken. In de allerlaatste minuut van de match kunnen we echter toch nog met de volle 3 punten naar huis gaan als een verdediger van Geluwe onbegrijpelijk de bal wegslaat binnen de 16 meter. Siebe twijfelt niet en maakt koud af.

Een verdiende 3 punter voor onze jonge Duivels die zo het nodige vertrouwen kunnen tanken voor de terugmatch in de eerste voorronde van de Jeugdcup!

Speelden voor GDI: Haezebrouck Andrès, Dangléant Killian, Adyns Cédric, Naessens Siebe, Bossuyt Sam, Camelbeke Siebe, Haezebrouck Alejandro, Rigolle Ian, Demets Bram, De Vlaminck Jari, Meert Julien, Lambrecht Arthur, Vandenbroeke Andreas, De Pessemier Noë, Van Cleven Thibo. Met dank aan Geert voor de notities en onze trouwe supporters!