U17: 07/09 SV Wevelgem City B - GDI 11 - 0

01/11/2019 - 15:30

Onze eerste match van de competitie die we op verplaatsing spelen blijkt er snel eentje in mineur te gaan worden. In de tweede minuut kan de tegenstander een vrije trap niet verzilveren. 2 minuten later lukt dit wel nadat een bal niet weggeraakt en Wevelgem snel 1-0 voorkomt. Dom balverlies kan in de 6e minuut nog rechtgezet worden bij ons. Jari ziet zijn vrije trap in de 8e minuut ver overgaan. Opnieuw balverlies dezelfde minuut tussen Siebe en Emiel kan Wevelgem niet afstraffen. Een minuutje later kunnen we voorzichtig reageren als Berry zijn schot een tegenstander op zijn weg vindt na voorzet Julien. Een slimme dieptepass in de rug van onze defensie kan Alejandro nog ontzetten. Miel doet een minuut later hetzelfde als Killian de fase ervoor te vroeg uitstapt.

Balverlies bij Killian leidt tot het eerste doelgevaar in de tweede periode. Wevelgem werkt echter opnieuw niet zuiver af. Een vrije trap 4 minuten later wordt in tweede tijden wel binnen getikt. Andrès redt in eerste instantie maar moet lossen. Wevelgem volgt gretiger op de bal en tikt zo de 2-0 binnen. Herhaling als in de 30e minuut Wevelgem opnieuw een vrije trap cadeau krijgt vlak voor onze carré. Andrès kan deze keer de bal niet genoeg doen afwijken en deze rolt binnen. 3-0. Vlak voor de rust kan Wevelgem hun voorsprong verder uitdiepen als een lange bal van Cédric een tegenstander vindt. Het antwoord is een lange bal terug, Andrès en Alejandro die van te ver moeten komen kunnen er niet meer bij en komen te laat om een doelpoging te voorkomen. We gaan rusten met 4-0.

In de 45e minuut laten we een mooie aanval zien waarbij VDB na een 1-2 met Anny Cédric kan bereiekn die Jari dan diepsteekt. VDB trapt tegen een tegenstander en Siebe ziet in herhaling zijn schot naast gaan. Niet veel later kan Berry Jari bedienen maar Jari komt net te kort. Balverlies bij het uitvoetballen vanachteren leidt tot de 5-0 in de 48e minuut. In de 52e minuut kan Wevelgem een corner versieren die door een verdediger in doel wordt gewerkt. 6-0. Nog geen minuut later moet Miel tussenkomen en redt hij een bal van de achterlijn. In de 57e minuut kan een aanvaller van Wevelgem na een vrije trap op de deklat koppen. Ze volgen echter goed en duwen de bal één tijd later binnen. 7-0. Uit het niets volgt amper één schamele minuut later de 8-0. We zien duidelijk sterren en in dezelfde minuut nog lijden we opnieuw balverlies maar kan Andrès nog redding brengen. Het is echter uitstel want een fase later leidt balverlies nummer … tot doelpunt 9 voor Wevelgem. Het weinige van reactie die we kunnen brengen via Berry en Jari vindt geen succes aan de overkant.

In de laatste periode starten we met een vrije trap voor Wevelgem die ze niet kunnen verzilveren. In de 65e min kan Andrès redding brengen na balverlies vanuit de verdediging. In de 68e minuut ziet Siebe een vrije trap uit de winkelhaak gered door de keeper van Wevelgem. Eén minuut later ziet VDB zijn vrije trap via de rug van Thibault en Julien niet afgewerkt worden. Het wordt duidelijk dat ons lijden er nog niet op zit als andermaal balverlies vanachter tot de 10-0 leidt. Een verre poging van Anny vliegt nog voer in de 73e minuut. De 11-0 volgt er na balverlies in de 77e minuut. Een draak van een match die we enkel kunnen bestempelen als een collectieve offday en die we rap zullen proberen vergeten.

Speelden voor GDI: Haezebrouck Andrès, Dangléant Killian, Camelbeke Siebe, Adyns Cédric, Haezebrouck Alejandro, Rigolle Ian, Victor Miel, Vandenbroeke Andreas, Lorenz Andreas, De Vlaminck Jari, Meert Julien, Vandenberghe Arthur, Deverwerre Thibault, Naessens Siebe. Met dank aan Franky Libbrecht om honours als trainer waar te nemen, Geert voor de notities en onze trouwe supporters!