U17 11/01 GDI - KSV Kortrijk 4 - 3

12/01/2020 - 19:57

De eerste match van 2020 starten we vol goeie moed. Dit blijkt echter in de eerste helft niet voldoende. We geraken in de beginfase amper over de middenlijn. In minuut 7 wordt dom balverlies vanachter direct keihard afgestraft. Vijf minuten later noteren we een eerste aanval maar niemand is mee om Juliens voorzet binnen te werken. Amper één minuut later heeft onze onoplettende defensie een tweede cadeau weg. Na 13 minuten spelen staat het 0-2 voor de bezoekers. Andrès houdt ons nog recht in de 15e en 18e minuut met 2 goeie reddingen.

In de tweede periode proberen we een vuist te maken maar het gaat moeizaam, we lijden veel slordig balverlies. De bal die blijft plakken door het veld dat modderig ligt, speelt onze zeker parten. In minuut 22 kunnen we een corner afdwingen na een goeie aanval opgezet door Bram, Jari en Thibaut. Bram kopt bij de corner naast. Een vrije trap voor ons in minuut 26 die verkeerd loopt leidt tot een snelle counter van de tegenpartij. Ook deze keer twijfelen ze niet en gaat de bal tegen de netten. 0-3. In minuut 37e kan Julien de achterlijn bereiken en voorzetten maar Thibauts schot gaat over. Meevaller in minuut 40 als een terugspeelbal bij de tegenstander leidt tot een vrije trap op nog geen 2 meter van hun doel. Siebe legt af voor Jari die snoeihard binnentrapt. 1-3, tijd voor koffie.

De aansluitingstreffer die we nog net voor de rust kunnen maken doet ons duidelijk deugd. Met daarnaast nog enkele aanpassingen aan ons systeem beginnen we periode 3 goed. Een vrije trap voor Kortrijk levert niets op. Julien en Jari kunnen hun goed gecombineerde aanval niet verzilveren in minuut 46. Kortrijk komt wel steeds minder in het spel voor. Lieven ontzet wel nog een voorzet in minuut 50. Bij onze aanval in minuut 51 is de keeper van Kortrijk nog alert. Ook een afstandsschot van Siebe kan hij nog met de vingertoppen in een corner werken. De corner levert ons jammer genoeg niets op.

Onze duivels ruiken echter opportuniteiten en met de honger voor de 3 punten gaan we vol in de aanval in de laatste periode van de match. Jari kan in minuut 61 een vrijstaande VDB aanspelen maar zijn schot wordt tegengehouden door een verdediger. Cédric steekt Julien diep maar deze beslist op de paal. Een snelle counter na een balrecuperatie op het middenveld leidt tot VDB die de 2-3 kan scoren. Geen vijf minuten later kan Cédric Julien bereiken die op zijn beurt Bram aanspeelt. Bram twijfelt niet waardoor in minuut 72 de bordjes weer gelijk hangen. Het staat 3-3. De laatste tien minuten van de match vliegen voorbij met vooral veel pressing van de jongens. Via Sam en Julien komt Jari in balbezit vlak voor doel. Hij behoudt goed overzicht en speelt Bram aan die wat ongelukkig is in zijn afwerking. In “Mazzu-time” oftewel minuut 82 krijgen we een laatste kans via Jari waarbij Bram niet twijfelt en zijn ongelukkige afwerking van daarnet nu meer dan recht zet en de 4-3 onverbiddelijk binnenknalt!

De eerste match van 2020 is er één met hoogtes en laagtes maar waarbij we bovenal een topmentaliteit mogen noteren van onze jonge Duivels die een 0-3 achterstand ombuigen naar een 4-3 overwinning!

Speelden voor GDI: Cédric Adyns, Sam Bossuyt, Siebe Camelbeke, Jari De Vlaminck, Bram Demets, Lieven Demeyere, Thibault Deverwerre, Andrès Haezebrouck, Julien Meert, Siebe Naessens, Ian Rigolle, Arthur Vandenberghe, Verhaeghe Althano en Victor Miel. Met dank aan Geert voor de ondersteuning en de aanwezige supporters!