U17: 14/09 GDI - KSK Geluwe B 2 - 3

01/11/2019 - 15:36

De derde competitiematch van dit seizoen starten we vlot. Na een eerste goeie aanval via Alejandro, Julien en Emiel waarop Jari net niet kan scoren is het in de 8e minuut wel prijs. Jari zet zich goed door richting corner en kan Thibault aanspelen. Die laat de bal doorlopen en Julien kan overhoeks vanuit tweede zone scoren. 1-0. Eén minuut later ziet Siebe zijn poging na een voorzet van Julien nipt overvliegen. Een sterke balrecuperatie van Alejandro start in de 10e minuut een volgende aanval. Hierop Jari kan Julien diepsteken die voorzet, maar er staat geen volk in de box. Onze eerste corner in minuut 12 levert ons na een redding van de keeper geen nieuw doelpunt op. Onder druk van Jari komen we terug in balbezit. Hij speelt Julien aan die na een vooractie Emiel kan bereiken. Hij mikt naast. Een afstandsschot van Killian wordt in minuut 15 in twee tijden door de keeper gepakt. In de 19e minuut noteren we een eerste poging van Geluwe op een vrije trap.

De tweede periode starten we opnieuw met vlot voetbal. Na combinatie van Sam, Julien en Alejandro kan er voorgezet worden maar de voorzet bereikt niemand. Na balverlies vooraan noteren we een zeldzame tegenprik van Geluwe. Alejandro is echter alert en ontzet met een scherpe tackel. Een vlotte inworp van Sam is het beginpunt van ons tweede doelpunt in de 31e minuut. Jari kan snel Julien aanspelen die simpel afwerkt. In de volgende fase gaat het wat over en weer tussen beide ploegen. Geluwe wordt echter steeds gevaarlijk en een pijnlijke waarschuwing blijft niet uit. In de 38e minuut is het prijs na balverlies centraal. Andrès kan het overhoeks schot nog met de vingertoppen raken maar niet genoeg deviëren. We gaan rusten met 2-1.

Het tegendoelpunt van Geluwe slaagt er niet in om de jongens wakker te maken en we zakken verder in. Balverlies terwijl we van langs achter uit proberen te voetballen zorgt na 5 minuten spelen in de derde periode voor de gelijkmaker. We krijgen twee snelle gele kaarten omdat we uit frustratie foutjes gaan maken. Er valt nu amper nog iets te noteren van eigen aanvallen. Het is pompen of verzuipen aan onze eigen 16 meter en in de 69e minuut kennen we het verdict: verzuipen. Na een voorzet met veel volk in de box krijgen we de bal daar niet weg en kan Geluwe de 2-3 op het bord zetten. Het is het startsein voor een laatste tegenaanval die eindigt in een corner. Bram kopt tegen de lat op de door Jari gegeven corner. In tweede instantie kan de keeper ontzetten. Dom verlies tegen een Geluwe dat ons mentaal overklaste.

Speelden voor GDI: Haezebrouck Andrès, Demets Bram, Camelbeke Siebe, Dangleant Killian, Haezebrouck Alejandro, Rigolle Ian, Victor Miel, Vandenbroucke Andreas, Seyns Emiel, De Vlaminck Jari, Meert Julien, Vandenberghe Arthur, Bossuyt Sam, Deverwerre Thibault. Met dank aan Geert voor de notities en onze trouwe supporters!