U17: 16/10 BL Otegem - GDI

01/11/2019 - 15:45

De uitgestelde match van enkele weken terug halen we op een woensdagavond in. Het kersverse kunstgrasplein van Otegem is slechts twee weken oud als we in de gietende regen proberen onze eerste driepunter op verplaatsing te behalen. We starten alert en tonen direct met welke bedoeling we naar Otegem zijn afgezakt. De keeper van Otegem kan een corner van Killian in de 4e minuut niet klemmen en Julien profiteert. 0-1. We kunnen echter niet doorduwen en na twee gemiste kansen door Julien en Bram kan Otegem in de 11e minuut de bordjes weer gelijk hangen. 1-1.

In de tweede periode gaan we er terug tegenaan. Sam kan Berry diepsteken maar deze ziet zijn voorzet onbenut doordat we te laat de 16 meter van de tegenstander in duiken. Een vrije trap voor Otegem kan Andrès tot tweemaal toe ontzetten maar niet klemmen. Het is Otegem die zo profiteert en op voorsprong komt. 2-1. 2 minuten later zien we aan de overkant een kopbal door een verdediger van Otegem van de lijn gered worden. We gaan rusten met 2-1.

In de derde periode valt er weinig te noteren. Een schot van Julien kan na 2 minuten voetballen door de keeper ontzet worden met de toppen van zijn vingers. In de 60e minuut kan Otegem opnieuw een kopbal (deze keer van Julien) nipt uit doel houden.

De vierde periode kan echter nog tekenen voor een dolle eindfase. Een vrije trap van VDB wordt in de 73e minuut door een verdediger van Otegem zelf in doel gedevieerd. 2-2. Twee minuten later is het opnieuw VDB die met een vrije trap ons richting een herwonnen voorsprong trapt. De bal blijft hangen in het pak voor het doel en Alejandro kan profiteren. 2-3. VDB trapt de bal richting de middenstip wat de scheids aanleiding heeft om hem zijn tweede geel te serveren. Een penalty in de 78e minuut zorgt ervoor dat Otegem in de laatste minuut nog een puntendeling kan forceren ondanks het feit dat Andrès de juiste hoek had gekozen.

Speelden voor GDI: Haezebrouck Andrès, Victor Miel, Adyns Cédric, Demets Bram, Haezebrouck Alejandro, Dangléant Killian, Deverwerre Thibault, Vandenberghe Arthur, Lorenz Andreas, Meert Julien, Lambrecht Arthur, Demeyere Lieven, Bossuyt Sam, Rigolle Ian. Met dank aan Geert voor de notities en onze trouwe supporters!