U17: 17/08 GDI - KWS Desselgem 3 - 7

01/11/2019 - 15:21

De eerste oefenmatch van het seizoen starten we tegen KWS Desselgem die we ook in de competitie nog tweemaal zullen tegenkomen. In de eerste 10 minuten hebben we het moeilijk tegen een Desselgem die al vlot combineert. We komen dan ook achter in de 6de minuut ondanks een goeie tussenkomst van Andres nadat de bal ongelukkig terug bij de tegenstander belandt. Vijf minuten later mogen we echter een eerst tegensteek noteren van onze jonge Duivels. Andreas bedient Martijn binnendoor maar zijn schot belandt bij een attente keeper van Desselgem die goed uitkwam. Niet veel later kan Sam van ver aanleggen maar zijn schot gaat over. In de 13de minuut moet Andres tweemaal aan de bak om de meubelen recht te houden. Het is Martijn die aan de overkant de stand terug gelijk zet nadat de keeper een eerste schot lost. Het is 1-1. Een corner in de 17de minuut levert ons niets op, Desselgem doet beter met zijn corner in de 19de minuut en door nog extra onoplettendheid in de verdediging eindigen we de eerste periode met een 1-3 achterstand.

In de tweede periode starten we scherper en Cédric kan Martijn alleen voor keeper brengen. Deze is echter opnieuw attent en botst op Martijn. Martijn kan iets later Thibault vanop de flank bedienen maar deze trapt ongelukkig naast. Aan de overzijde toont Desselgem zich een killer voor doel en maakt na te zwak verdedigen simpel 1-4. Halverwege de tweede periode kan Martijn aan de achterlijn de bal veroveren. Hij verliest echter overzicht en daarmee ook de bal. Het is even paniek voor onze eigen doel nadat Andres een terugspeelbal verkeerd inschat. De spits van Desselgem besluit echter voorlangs. Ian probeert met een afstandsschot de kloof te dichten maar de keeper kan zijn poging net overduwen. In de 35ste minuut houdt Andrès ons in eerste instantie opnieuw recht maar na wat gesukkel in onze achterste gelederen legt een speler van Desselgem nummer 5 knap in de winkelhaak. Cédric probeert twee minuten later van ver nog eens maar de keeper van Desselgem laat zich maar moeilijk vangen. Martijn kan vlak voor rust nog eens trappen maar zijn poging ging net over. We gaan rusten met een 1-5 achterstand.

Na de koffie gaan we vol aan de bak met kansen voor Andreas, Martijn en Thibault waar we slechts een corner terug voor krijgen. In de 45ste minuut kan Cédric na een soloactie zijn duit in het zakje doen. 2-5. Het geluk is van korte duur als Desselgem onze nieuwbakken verdediging laat ringeloren met een scherpe diepsteekpass en de score opnieuw aanlengt tot 2-6. In minuut 49 komt de bal na een mindere pass van Martijn terug in zijn voeten terecht waar hij kan uit scoren. 3-6. De rest van de 3de periode beginnen tekenen van vermoeidheid zich te tonen bij beide ploegen en de match loopt rustig verder.

In de laatste periode komt Sam nog eens goed tussen op een aanval van Desselgem. Sam ziet een minuutje later een schot van buiten de 16 tegen de paal vliegen. Ook Martijn besluit in de herhaling tegen de paal. In de 65ste minuut laat Desselgem een laatste maal de score verder uitlopen tot 3-7. Andreas en Emiel krijgen beide nog een kans maar de eerste besluit naast, de tweede ziet zijn schot gered door de keeper. Al bij al een grove score voor onze Groene Duivels die op geen enkel moment hun hoofd lieten hangen en zich kranig verweerden zelfs na een aanzienlijke achterstand!

Speelden voor GDI: Haezebrouck Andrès, Dangléant Killian, Bossuyt Sam, Haezebrouck Alejandro, Roels Kwinten, Adyns Cédric, Rigolle Ian, Seyns Emiel, De Maesschalck Martijn, Lorenz Andreas, Victor Miel, Deverwerre Thibault. Met dank aan Geert voor de notities en Frederick voor de ondersteuning!