U17: 24/08 GDI - Sparta Wortegem 0 - 3

01/11/2019 - 15:23

De tweede match van het seizoen begon wat chaotisch daar onze tegenstander wegens blessures slechts 9 spelers op de been konden brengen. Andreas VDB en Thibault speelden in de eerste helft mee met Wortegem, Andreas Lorenz en Alejandro in de tweede helft.

We beginnen goed met een eerste aanval via Martijn na 2 minuten spelen. Te weinig volk in de box zorgt ervoor dat niemand zijn voorzet kan verzilveren. In de 6de minuut komt Althano goed tussen op een aanval van de tegenstander. Na een mooie individuele actie van Ian komt de bal bij Martijn in de 13de minuut. Zijn lobballetje gaan jammer genoeg net over. In de 16de minuut krijgen we een vrije trap die Killian rechtstreeks durft trappen. De keeper heeft twee tijden nodig om de bal onder controle te krijgen maar we zijn in de voorhoede niet alert genoeg om hiervan te kunnen profiteren. Wortegem kan een van hun schaarse tegenprikken verzilveren in de 17de minuut. We reageren direct en een voorzet van Ian passeert nog voor doel maar zowel Martijn als Andreas schieten net tekort.

In de 2de periode meer van dit. Na 3 minuten kan Noë Martijn diep aanspelen die nipt langs de verkeerde kant van de paal afwerkt. Alejandro kan een kwartiertje later tot tweemaal toe trappen maar zijn bal geraakt in de 16 niet voorbij de vele ledematen van de tegenstander. Ook in de tweede periode noteren we af en toe een tegenprik van Wortegem maar onze verdediging en keeper staan paraat. We gaan rusten met een 0-1 achterstand.

Net zoals vorige week laten onze jongens hun hoofd niet hangen en blijven we voetballen. Sam probeert in de 43ste minuut met schot van net buiten de 16 maar ziet deze over vliegen. Twee minuten later kan Sam de flank afgaan maar staat er niemand in positie om zijn voorzet af te werken. Siebe en Sam krijgen in de 46e en 48e minuut elk nog een kans maar beide trappen nipt over. De keeper vangt een vrije trap van Siebe knap net onder deklat in de 52e minuut. Een herkansing voor Siebe in de 56e minuut maar deze vrije trap gaat ver over. Nog eens twee minuten later besluit Martijn op de paal na voorbereidend werk van Ian.

In de 4e periode beginnen we oververhit te raken na de vele kansen die we onafgewerkt lieten. Ian gaat in de 63e min nog eens de flank af. Zijn voorzet bereikt Martijn maar de keeper van Wortegem is alert en kan zich voor de bal smijten. In de 70e minuut kan een corner van Sam door niemand in doel gedevieerd worden. Een kleine minuut later wordt Sam foutief onderuit gehaald binnen de 16m. Martijn trapt zijn penalty op de keeper die in twee tijden pakt. In de 76e minuut kan Cédric een opening voor zichzelf creëren maar zijn poging gaat over. Zoals dat jammer genoeg gaat krijgen we in de laatste 5 minuten dan nog het deksel op de neus via onze eigen spelers die bij Wortegem spelen weliswaar. Alejandro kan zich doorzetten tegen over Noë en zijn voorzet bereikt Andreas die simpel binnentikt. 0-2. Andreas zet zich dan nog eens goed door, zijn trapt wordt in eerste instantie onschadelijk gemaakt door Andres die moet lossen. Alejandro profiteert en maakt er een koude douche van. 0-3.

Onze jonge Duivels lieten het na om na de onverwachte eerste tegenprik de match simpel verder te spelen. Teveel en te vaak werd er een poging gedaan om de match te forceren. Een goeie les voor komende competitie!

Speelden voor GDI (en soms een halve match voor Wortegem): Haezebrouck Andrès, Bossuyt Sam, Dangléant Killian, Verhaeghe Althano, De Pessemier Noë, Adyns Cédric, Camelbeke Siebe, Rigolle Ian, De Maesschalck Martijn, Deverwerre Thibault, Vandenbroeke Andreas, Lorenz Andreas, Haezebrouck Alejandro en Seyns Emiel. Met dank aan Geert voor de notities en Fred voor de verdere ondersteuning!