U17: 26/10 GDI - SV Wevelgem City B 0 - 4

01/11/2019 - 15:48

Na vertrouwen getankt te hebben in onze bekermatch woensdag keken we vandaag Wevelgem opnieuw in de ogen. De bedoeling: een gepast antwoord geven op de zware cijfers die we moesten ondergaan in de heenronde. Een opzet waar we trouwens ondanks het verlies, redelijk in geslaagd zijn. In de eerste periode is er weinig werk voor beide keepers. Wevelgem heeft mogelijks lichtelijk het overwicht en komt het dichtst bij een kans in die eerste 20 minuten.

De tweede periode voelen onze jonge Duivels dat er meer inzit. In minuut 22 kan Bram trappen maar de keeper redt en lost. Lieven volgt goed maar stond buitenspel. Twee minuten later kan Jari met een afstandsschot wat gevaar brengen maar zijn poging gaat nipt over. Het is Wevelgem die tegen de gang van het spel in kan scoren. In minuut 30 krijgen ze een vrije trap cadeau aan onze 16 meter. Andrès gaat goed plat maar knap genomen vrije trap scheert langs de binnenkant van de paal binnen. 0-1. Meteen ook de stand waar we mee gaan rusten.

Achter de koffie start Wevelgem duidelijk sterker dankzij het vertrouwen van hun doelpunt en Andrès moet ons recht houden na amper een minuut spelen in de derde periode. We zijn gewaarschuwd en trekken naar voren. Bram wil in de 48e minuut niet zelf trappen en legt af naar Thibault. Deze ziet zijn schot gered door de keeper. De hierop volgende corner brengt niets op. In minuut 52 verdedigen we niet goed uit en een bal die centraal wordt weggewerkt gaat binnen. 0-2. We zijn duidelijk aangedaan door deze afstraffing en krijgen in de volgende 5 minuten nog twee doelpunten te incasseren.

De jongens proberen hun rug te rechten maar met Wevelgem komen we opnieuw een ploeg tegen die niet wil plooien. We hebben wel overwicht maar kunnen niet gevaarlijk zijn. De 0-4 vastgelegd in de derde periode wordt meteen ook de eindstand.

Speelden voor GDI: Haezebrouck Andrès, Haezebrouck Alejandro, Naessens Siebe, Dangléant Killian, Bossuyt Sam, Camelbeke Siebe, Lambrecht Arthur, Vandenberghe Arthur, Lorenz Andreas, De Vlaminck Jari, Deverwerre Thibault, Rigolle Ian, Demeyere Lieven, Demets Bram. Met dank aan Geert voor de notities en onze trouwe supporters!