U17: 28/09 GDI - Racing Club Harelbeke B 5 - 2

01/11/2019 - 15:38

Na de uitgestelde match van vorige week tegen Otegem, krijgen we vandaag Harelbeke op bezoek. We hebben er duidelijk zin in. Na 3 minuten spelen mogen we al een eerste doelpunt noteren. Killian schildert vanuit een corner de bal perfect op het hoofd van Julien die de 1-0 op het bord zet. In de 4de minuut houdt Julien zichzelf tegen door buitenspel te staan. Een minuutje later zet hij zijn foutje recht. Annie krijgt een fout mee, Jari ziet Martijn volledig vrij staan en de overzijde en speelt hem snel aan. Julien volgt mee en kan na bediening door Martijn onze voorsprong verdubbelen. Harelbeke is niet uitgeteld en komt in de 6e minuut met een waarschuwingsschot recht in de armen van Andrès. Killian kan een corner ontzetten in de 7e minuut en zo eindigt een dolle beginfase. Net voor het einde van de eerste periode kan Dré Martijn diepsturen. Zijn pass is echter iets te scherp en Martijn kan hem net niet bereiken.

Meer van het goede in het begin van de tweede periode. We zijn amper één minuut bezig als Arthur de bal die krijgt. Zijn voorzet vliegt in eerste instantie tegen een verdediger van Harelbeke. Arthur is echter alert en een snelle balrecuperatie zorgt er voor dat hij opnieuw kan voorzetten. Zijn voorzet bereikt nu Julien die genadeloos zijn 3e doelpunt tegen de touwen kopt. Twee minuten later is het aan Killian om aan de overzijde alert te zijn en de bal te ontzetten. Een afstandsschot van Harelbeke bezorgt Andrès weinig problemen. Ian probeert voor te tonen hoe het wel moet maar ziet in de 28e minuut zijn schot vanop 25 meter tegen de deklat spatten. In de 31e minuut spelen we vanachter eenvoudig uit. De bal bevindt zich via Sam in een 1-2tje tussen Arthur en Julien. Arthur werkt knap af met een geplaatste bal langs de keeper. Het staat ondertussen 4-0. Harelbeke is echter nog niet uitgeteld. Andrès gaat in de 38e minuut nog goed plat, moet lossen maar is snelst op de bal in tweede instantie. Harelbeke krijgt van onze verdediging een vrije trap cadeau vlak voor onze eigen carré. Andrès is weer goed bij de bal maar moet opnieuw lossen. Een aanvaller van Harelbeke is alerter en trapt koud in het dak van het doel. We gaan rusten met 4-1.

Onze jonge Duivels hebben duidelijk lessen getrokken uit hun match tegen Geluwe waar we de overwinning weggaven na een 2-0 voorsprong. Het tempo uit de eerste helft was echter hoog en we zijn door onze beste krachten heen. We krijgen het moeilijker met uitvoetballen. Na een eerste kans voor ons in de 58e minuut is het nu Harelbeke die na balverlies in onze verdediging onze voorsprong kan halveren. 4-2. Het is echter het signaal voor de jongens om hun rug in de laatste periode nog eens te rechten. Het voetballend geheel blijft ons moeilijker liggen in de tweede periode maar we blijven op karakter druk zetten en worden hier in de 71e minuut nog voor beloond als Julien kan profiteren nadat de keeper van Harelbeke de bal moet lossen op een schot van Jari. Sterke overwinning van onze Duivels die in de eerste helft goed voetbal brachten en in de tweede helft op karakter Harelbeke uit de match hielden.

Speelden voor GDI: Haezebrouck Andrès, Naessens Siebe, Dangléant Killian, Camelbeke Siebe, Haezebrouck Alejandro, Vandenbroeke Andreas, Victor Miel, Rigolle Ian, De Maesschalck Martijn, De Vlaminck Jari, Meert Julien, Bossuyt Sam, Lambrecht Arthur, Lorenz Andreas. Met dank aan Geert voor de notities en onze trouwe supporters!