U17: 31/08 GDI - KWS Desselgem 3 - 5

01/11/2019 - 15:26

In de eerste competitiematch van het seizoen, zien we dezelfde ploeg terug waar tegen we in onze voorbereiding 3-7 verloren. De eerste 20 minuten valt er weinig gevaar te noteren en krijgen we een redelijk evenwichtige wedstrijd. In de tweede periode echter kan Anny na 3 minuten Julien bedienen met een dieptepass. Juliens schot wordt echter door de keeper gered. Zes minuten later Probeert VDB hetzelfde met Berry, die voorzet maar Juliens poging hierop gaat naast. In de 33e minuut kan Desselgem een eerste corner versieren die recht in Andrès zijn armen wordt gekopt. Een diepe bal waarop de keeper van Desselgem goed uitkomt belandt na een blokkage met Anny net niet in doel in dezelfde minuut. Dikke pech als 4 minuten later Alejandro een te opzichtige duwfout maakt binnen de eigen carré en de scheidsrechter Desselgem een penalty toekent. Desselgem twijfelt niet en bedankt voor de cadeau. Het staat 0-1. In de laatste minuut van de tweede periode stuurt Ian Berry diep die opnieuw voorzet richting Julien. Die ziet zijn schot gered door de keeper maar in tweede instantie beland de bal bij Ian die zijn schot ziet overgaan. We krijgen de beste kansen in een evenwichtige match maar het Desselgem die het efficiëntst is tot nu toe.

In het begin van de derde periode toont Desselgem dit nog maar eens aan. Proberen uit voetballen van vanachter uit laat Sam zijn bal verliezen. Andrès staat nog te ver uit doel en wordt omzeild met een slim lob-balletje. In de 46e minuut kan Siebe koppen op een corner van Ian maar zijn poging gaat over. We lopen mentaal een klopje op en zien in de 50e minuut even het licht uit gaan als geprutst achterin koelbloedig wordt afgestraft. Het staat 0-3. Vier minuten later begaat een verdediger van Desselgem een penaltyfout op Thibault. Killian zet deze om en maakt zo de aansluitingstreffer. 1-3. Twee minuten later besluiten we een vrije trap in de muur. In de 60e minuut pech als het schot van een tegenstander via Killian in doel wordt gedevieerd. 1-4 is de harde realiteit. Bij het centeren echter zijn we gretig en een diepe pass direct op Julien kan hij net langs de keeper tegen de paal duwen. Julien volgt goed en trapt in tweede instantie wel de 2-4 op het scorebord.

In de laatste periode geven we niet op maar zoeken we gretig verder naar doelpunten. Berry kan voorzetten maar de bal komt net te hoog voor Julien in minuut 63. Een minuutje later kan Julien zijn hoofd niet goed genoeg tegen een snel genomen vrije trap zetten. Opnieuw Julien gaat 3 minuten later alleen richting doel na een diepe bal van VDB. Hij besluit naast. Het is slechts uitstel want een minuut later scoort Julien wel opnieuw na een goeie voor-actie en voorzet van Berry. Het staat 3-4 en we durven geloven in meer. Koude douche echter als in de 74e minuut Desselgem de match doodmaakt door na een nieuwe penalty de eindscore op het bord te zetten. 3-5 is de eindstand na een voetballend evenwichtige match waarin Desselgem op vlak van efficiëntie duidelijk onze meerdere was.

Speelden voor GDI: Haezebrouck Andrès, Bossuyt Sam, Dangléant Killian, Verhaeghe Althano, Haezebrouck Alejandro, Camelbeke Siebe, Seyns Emiel, Meert Julien, De Maesschalck Martijn, Deverwerre Thibault, Rigolle Ian, Naessens Siebe, Lorenz Andreas, Arthur Vandenberghe. Met dank aan Franky om de honours als trainer waar te nemen, Geert voor de notities en onze trouwe supporters!