U17 Beker: 06/11 KSK Steenbrugge - GDI 1 - 5

07/11/2019 - 19:01

De terugmatch van de eerste voorronde van de bekermatch haalden de meesten gelukkig op tijd ondanks een ongeluk op de E403 waardoor we langs Gent moesten rondrijden. We wonnen thuis met 6-2. De eerste 10 minuten hebben we het moeilijk met ons ritme te vinden maar in minuut 11 gaat het te snel voor Steenbrugge als Julien niet twijfelt bij het nemen van een inworp, Sam speelt in op Alejandro die Bram bedient. Bram bedankt vriendelijk en opent de score. 0-1. Onze eerste corner getrapt door Siebe levert niets op in minuut 13. Een poging van Alejandro gaat ook nog over in minuut 15.

De tweede periode starten we vlotter als Noë in minuut 26 een diepe bal kan binnenhouden en een corner krijgt. Siebe trapt en vindt Julien die niet twijfelt en onze voorsprong verdubbelt. We blijven met momenten goed combineren maar kunnen te weinig gevaarlijk zijn in de zone van de waarheid.

Na de koffie meer van dat, we noteren slechts 1 poging als Alejandro onderuit gehaald wordt en Killian zich achter de bal zet. Zijn vrije trap gaat ver over. Het is Steenbrugge die in minuut 55 ons plots terug wakker maakt als we na balverlies centraal niet onverdiend een tegendoelpunt moeten slikken.

Ontwaakt uit het sluimeren door het tegendoelpunt van Steenbrugge duwen we nog even het pedaal in. We noteren terug wat kansen van Julien, Siebe, Jari, Alejandro en Annie. In minuut 74 kan Alejandro dan de bal recupereren. Hij speelt Ian aan die zich onder druk doorzet en zijn bal langs de eerste paal kan binnentrappen. 1-3. De kansen die er daarnet niet in gingen gaan er nu wel vlot in. Ian in minuut 78 speelt Jari nog aan na een balrecuperatie. Onze kapitein bedankt en doet zijn duit in het zakje. 1-4. Cedric maakt er met een penalty nog 1-5 van.

Mooie uitslag voor de jongens die in 2 matchen samen 11-3 wonnen en zich zo plaatsen voor de tweede voorronde van de Jeugdcup.

Speelden voor GDI: Haezebrouck Andrès, Dangléant Killian, Adyns Cédric, Naessens Siebe, Bossuyt Sam, Camelbeke Siebe, Haezebrouck Alejandro, Rigolle Ian, Demets Bram, De Vlaminck Jari, Meert Julien, Lambrecht Arthur, Vandenbroeke Andreas, De Pessemier Noë. Met dank aan Geert voor de notities, Olivier en Frederick voor de ondersteuning en onze trouwe supporters!