U17 Beker: 23/10 GDI - KSK Steenbrugge 6 - 2

01/11/2019 - 15:47

Onze eerste bekermatch van het seizoen mogen we aanvangen in ons eigen Bosuilstadion. De laatste competitiematchen hadden we het steeds moeilijk met alert te beginnen en ons voetbal te verzorgen. Onze jonge duivels beginnen niet slecht en Bram krijgt reeds in de 2e minuut in eerste doelkans. Het is aan de overzijde dat Steenbrugge snel weet te scoren op een corner in minuut 7 de eerste keer dat ze overkomen. We blijven baas in balbezit en zien hoe Siebe zijn poging in de 9e minuut de deklat treft. Vijf minuten later besluit Bram langs de verkeerde kant van de paal in tweede zone op een voorzet van Jari. Jari ziet dan weer in minuut 18 zijn geplaatst schot knap gered door de keeper. Het blijkt slechts uitstel als we één minuut later een corner krijgen. De corner genomen door Killian kan Bram niet gevaarlijk maken. De bal belandt echter bij Siebe die Jari bedient. Jari besluit op de keeper die de bal lost en Julien die goed volgt kan binnentikken. De bordjes hangen weer in evenwicht.

Het voetbal in de tweede periode is dit echter niet. Bij onze jonge Duivels halen velen hun betere niveau. We zijn amper twee minuten bezig na de eerste time-out als Ian Julien bedient die de bal langs de keeper binnenlegt. 2-1. Een corner in minuut 29 kan Julien in de tweede zone recuperen. Hij speelt Siebe aan die zijn schot nipt ziet naast gaan. Twee minuten later staat Siebe klaar om de corner te nemen. Hij kan Cédric bereiken maar deze kan zijn kopbal niet genoeg richting geven. In minuut 33 blijft de bal ongelukkig hangen in Berry’s voeten na een diepe pass van Siebe. In minuut 34 kan Julien nog voorzetten maar Jari kan er net niet aan en Alejandro verwachtte niet dat de bal tot bij hem zou geraken.

In de derde periode krijgen we eindelijk wat we nu al zeker een halfuur meer dan verdienen: doelpunten. Steenbrugge komt nog goed weg in minuut 42 als Bram een corner van Killian niet kan verzilveren. Een rechtstreekse vrije trap van Killian moet de keeper lossen in minuut 46. Bram, Berry en Siebe staan alle drie paraat en het is uiteindelijk Bram die de bal over de doellijn duwt. 3-1. Vijf minuten later wordt Julien foutief onderuit gehaald binnen de 16 meter. Cédric twijfelt niet en diept onze score vanop de stip verder uit. De voorsprong heeft ons extra vertrouwen en Siebe gaat in minuut 58 op wandel met de bal. Hij schakelt twee spelers vlot uit en bereikt Julien. Julien gaat diep maar ziet zijn voorzet de carré missen. Berry recupereert, gaat zijn man voorbij en legt af op Bram. Bram bedankt met zijn tweede doelpunt van de avond. 5-1. Het stopt echter niet en vlak voor de tweede time-out kan Killian met een corner Julien bereiken die zijn 3e doelpunt van de avond laat optekenen.

In de vierde periode stokt de machine logischer wijze wat na een uur sterk voetbal. We blijven redelijk hoog spelen maar kunnen minder gevaar brengen dan in de andere perioden. Kleine domper op de vreugde als Steenbrugge in de voorlaatste minuut nog de 6-2 kan binnentikken na balverlies achteraan.

Speelden voor GDI: Haezebrouck Andrès, Naessens Siebe, Adyns Cédric, Dangléant Killian, Camelbeke Siebe, Demets Bram, Rigolle Ian, Haezebrouck Alejandro, De Vlaminck Jari, Meert Julien, Bossuyt Sam, Lorenz Andreas. Met dank aan Geert voor de notities en onze trouwe supporters!